Food and Cooking Skills Education - Tull, Anita; - Prospero Internetes Könyváruház

Food and Cooking Skills Education: Why teach people how to cook?
 
A termék adatai:

ISBN13:9780367593285
ISBN10:0367593289
Kötéstípus:Puhakötés
Terjedelem:212 oldal
Méret:234x156 mm
Súly:453 g
Nyelv:angol
170
Témakör:

Szociológia általában, módszertan, kézikönyvek

A mezőgazdaság általános kérdései

Környezet-egészségügy, foglalkozás-egészségügy

Környezetmérnöki tudományok

Élelmiszer- és dohányipar, élelmiszertudomány

Agráripar

Reformkonyha

További könyvek az orvostudomány területén

Kulturális tanulmányok

Középfokú oktatás

Felsőoktatás, felnőttképzés

Nevelési módszerek és gyógypedagógia

További könyvek a pedagógia területén

Környezetvédelem

Környezettudomány általában

Szociológia általában, módszertan, kézikönyvek (karitatív célú kampány)

A mezőgazdaság általános kérdései (karitatív célú kampány)

Környezet-egészségügy, foglalkozás-egészségügy (karitatív célú kampány)

Környezetmérnöki tudományok (karitatív célú kampány)

Élelmiszer- és dohányipar, élelmiszertudomány (karitatív célú kampány)

Agráripar (karitatív célú kampány)

Reformkonyha (karitatív célú kampány)

További könyvek az orvostudomány területén (karitatív célú kampány)

Kulturális tanulmányok (karitatív célú kampány)

Középfokú oktatás (karitatív célú kampány)

Felsőoktatás, felnőttképzés (karitatív célú kampány)

Nevelési módszerek és gyógypedagógia (karitatív célú kampány)

További könyvek a pedagógia területén (karitatív célú kampány)

Környezetvédelem (karitatív célú kampány)

Környezettudomány általában (karitatív célú kampány)

Food and Cooking Skills Education

Why teach people how to cook?
 
Kiadás sorszáma: 1
Kiadó: Routledge
Megjelenés dátuma:
 
Normál ár:

Kiadói listaár:
GBP 39.99
Becsült forint ár:
20 994 Ft (19 995 Ft + 5% áfa)
Miért becsült?
 
Az Ön ára:

16 796 (15 996 Ft + 5% áfa )
Kedvezmény(ek): 20% (kb. 4 199 Ft)
A kedvezmény érvényes eddig: 2024. december 31.
A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
Kattintson ide a feliratkozáshoz
 
Beszerezhetőség:

Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Nem tudnak pontosabbat?
 
  példányt

 
Rövid leírás:

This book shows how Food and Cooking Skills Education has been at the centre of a tussle between education and policy for decades.

Hosszú leírás:

Food and Cooking Skills Education (FCSE) is a complex mix of policy and practicality, educational theory and pedagogy, classroom and government policy. This book shows how FCSE has been at the centre of a tussle between education and policy for decades.



It reviews how FCSE has grappled with various significant issues of concern that threaten to marginalise it and pose problems for educational practicalities, as expectations are increased, but resources are squeezed. It assesses the debate about the significance and importance of acquiring practical food and cooking skills in a society where the purchase of ready-made food has become commonplace, and public knowledge of where our food comes from is noticeably lacking. This has contributed to the escalating incidence of diet-related diseases and the attendant cost to society, and threatened environmental sustainability. In turn, governments have reacted by proposals to make practical cooking skills a statutory National Curriculum subject as part of the armoury for tackling such costs.



Based on detailed research conducted across England and Wales, as well as comparisons with thirty-five other countries or states, the author makes recommendations for policy to manage this challenge facing contemporary society.



"This should be essential reading for anyone involved in food education. Engaging and accessible, it explores and maps the terrain of food education, providing historical context as well as comparative perspectives and insights with other countries. Based on thorough research as well as detailed analysis of discourse conducted over a period of ten years, this is an incredibly important piece of work that concludes with clear recommendations regarding where food education in the UK should go from here." - Rick Jackman, Publisher of textbooks on food and cookery for UK schools and colleges


"One of the most important questions a country can ask of itself is how does it teach its people to cook. That is the theme of this book which explores the role of formal culinary education in a supposedly informal era. Fascinating and rewarding, it ranges widely, drawing on the author?s own teaching and research experience, but always returning to its core theme. It offers a really useful summary of the potential rationales for cooking education. We are left with a richer understanding of how, at the societal level, policy-makers need to consider whether, how, by whom and when cooking skills are imparted." - Tim Lang, Professor of Food Policy, City, University of London, UK

Tartalomjegyzék:

Foreword  Preface  1. Introduction and Overview of the book  2. The history of Food and Cooking Skills Education: England and Wales as a case study  3. Cooking and Cooking Skills ? academic perspectives  4. International comparative survey of Food and Cooking Skills Education  5. The rationales for teaching Food and Cooking Skills Education  6. Teaching people how to cook: Arguments for and against