
Molecules, Microbes, and Meals
The Surprising Science of Food
-
10% KEDVEZMÉNY?
- A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
- Kiadói listaár GBP 29.99
-
Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.
- Kedvezmény(ek) 10% (cc. 1 518 Ft off)
- Discounted price 13 660 Ft (13 010 Ft + 5% áfa)
15 177 Ft
Beszerezhetőség
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Why don't you give exact delivery time?
A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.
A termék adatai:
- Kiadó OUP USA
- Megjelenés dátuma 2019. május 2.
- ISBN 9780190687694
- Kötéstípus Keménykötés
- Terjedelem288 oldal
- Méret 160x239x33 mm
- Súly 590 g
- Nyelv angol
- Illusztrációk 35 8
Kategóriák
Rövid leírás:
This book seeks to introduce readers to a new perspective on food, showing how science is at the heart of what we love about food.
TöbbHosszú leírás:
The goal of Molecules, Microbes, and Meals is to provide an overview of the science of food, exploring all aspects of how food products we purchase and consume come to have the characteristics they do. The key focus is on the science underpinning the appearance, flavor, texture and qualities of food, and the transformations that occur when we cook food products. Every food product is a highly complex scientific entity, and a key objective of the book is to show that an understanding of the science of food can enhance our appreciation and wonder at it. Another key theme will be the convergence of science and art in food, and the history of food, whereby we have known how to undertake what are exceptionally scientifically complex activities such as fermentation, pasteurization and cooking long before the scientific basis for what was happening was understood.
TöbbTartalomjegyzék:
1. Introduction
2. The origins of spices (and other foodstuffs)
3. Consistency and change: proteins in food
4. Build 'em up and break 'em down
5. Fat, oils and the uneasy truces of emulsions and foams
6. From sweetness to structure: carbohydrates in food
7. The many roles of micro-organisms: the good, the bad and the ugly
8. The rising power of yeast
9. A word on the wonderful weirdness of water
10. From Napoleon to Nasa: the development of food processing
11. Heating and cooling of food: simple, crude but effective
12. For my next trick: making water disappear
13. Squashing, filtering, and other ways we process food
14. Not just a bag: the science of food packaging
15. Innovation and the development of recipes and formulations
16. The experience of eating
17. The kitchen and the lab
18. Final thoughts
Appendix 1: On the analysis of food
Further reading suggestions