A termék adatai:
ISBN13: | 9780521525213 |
ISBN10: | 0521525217 |
Kötéstípus: | Puhakötés |
Terjedelem: | 368 oldal |
Méret: | 226x153x24 mm |
Súly: | 550 g |
Nyelv: | angol |
Illusztrációk: | 8 b/w illus. 1 map 10 tables |
0 |
Témakör:
A természettudományok általános kérdései, tudománytörténet, tudományfilozófia
A mérnöki tudományok általános kérdései
Élelmiszer- és dohányipar, élelmiszertudomány
Italok
Food sciences
A természettudományok általános kérdései, tudománytörténet, tudományfilozófia (karitatív célú kampány)
A mérnöki tudományok általános kérdései (karitatív célú kampány)
Élelmiszer- és dohányipar, élelmiszertudomány (karitatív célú kampány)
Italok (karitatív célú kampány)
Food sciences (karitatív célú kampány)
Science, Vine and Wine in Modern France
Kiadás sorszáma: New ed
Kiadó: Cambridge University Press
Megjelenés dátuma: 2002. július 18.
Normál ár:
Kiadói listaár:
GBP 44.99
GBP 44.99
Az Ön ára:
18 896 (17 996 Ft + 5% áfa )
Kedvezmény(ek): 20% (kb. 4 724 Ft)
A kedvezmény érvényes eddig: 2024. december 31.
A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
Kattintson ide a feliratkozáshoz
Kattintson ide a feliratkozáshoz
Beszerezhetőség:
Becsült beszerzési idő: A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron, de a kiadónál igen. Beszerzés kb. 3-5 hét..
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Nem tudnak pontosabbat?
A Prosperónál jelenleg nincsen raktáron.
Rövid leírás:
Examines viticulture and oenology, and the civilization of wine in modern France.
Hosszú leírás:
Science, Vine and Wine in Modern France examines the role of science in the civilization of wine in modern France. Viticulture, the science of the vine itself, and oenology, the science of winemaking, are its subjects. Together they can boast of at least two major triumphs: the creation of the post-phylloxera vines that repopulated late-nineteenth-century vineyards devastated by the disease; and the understanding of the complex structure of wine that eventually resulted in the development of the widespread wine models of Bordeaux, Burgundy, and Champagne. This is the first analysis of the scientific battle over the best way to save the French vineyards and the first account of the growth of oenological science in France since Chaptal and Pasteur.
'This book will doubtless interest all wine connoisseurs and entertain scientists. It is, moreover, extremely useful in turning the attention of historians towards a neglected science, one whose hybrid status between science and technology, and between cognition and commerce, is fascinating.' Bernadette Bensaude-Vincent, Nature
'This book will doubtless interest all wine connoisseurs and entertain scientists. It is, moreover, extremely useful in turning the attention of historians towards a neglected science, one whose hybrid status between science and technology, and between cognition and commerce, is fascinating.' Bernadette Bensaude-Vincent, Nature
Tartalomjegyzék:
Preface; Part I. Reinventing the Vine for Quality Wine Production: 1. Death and Resurrection in the Phylloxeric Vineyard; 2. Scientific Programs for the Spread of the Grafted Vine; 3. Direct Production Hybrids: Quality Wines?; 4. The Fall of the Hybrid Empire and the Victory of Vitis vinifera; Part II. Laying the Foundations of Oenology: 5. Jean-Antoine Chaptal; 6. Louis Pasteur; Part III. Oenology in Champagne, Burgundy, and Languedoc: 7. Champagne: the Science of Bubbles; 8. Burgundy: The Limits of Empirical Science; 9. Languedoc-Roussillon: innovations in tradition; Part IV. Oenology in Bordeaux: 10. The pastorian oenology of Ulysse Gayon; 11. The Ionic Gospel of the New Oenology; 12. The Production of Oenologists; Conclusion: Mopping-up Operations or Contemporary Oenology as Normal Science; Notes; Bibliography; Index.